Eenvoudig Cavia kooi schoonmaken

De meeste Cavia liefhebbers zien er toch altijd een beetje tegen op. En anders komt het vaak niet altijd uit. Het schoonmaken van de bak. Heb je cavia’s, dan moet je het schoonmaken toch accepteren. En gelukkig gebeurt dit toch altijd wel. We houden immers van onze lieve piggies. Wat wel altijd een probleem is. De bak kan behoorlijk aangekoekt raken door urine en natte bodembedekking. Draadkubus Bakken hebben dit probleem niet. Ze zijn zeer gemakkelijk schoon te maken.

Als zichtbare test hebben we een bodemplaat drie weken lang niet schoongemaakt. Ik hoor u denken, ‘NIET SCHOONMAKEN ?’. Uiteraard hebben we wel de bodembedekking elke week verwijderd en de plaat schoon geveegd. Vervolgens weer nieuw bodembedekking. Voor de test hebben we al het aangekoekte achtergebleven viezigheid laten zitten. We zijn aan het testen en het moest dus echt even ranzig worden.

Na drie weken behoorlijk smeersel en letterlijk bruine plekken, gaan we de bak schoonmaken. Onze Draadkubus kunststofbakken kunnen gelukkig geen zuren en vuil opnemen. Het blijft dus letterlijk als laag op de plaat zitten. Weliswaar vastgeplakt. Met wat goedkope schoonmaakazijn (met een geurtje) even laten inweken. Vervolgens lichtjes schoonmaken met schuursponsje. Afspoelen met de tuinslang. En de plaat is weer als nieuw. Als je dit wekelijks netjes bijhoudt. Zijn Caviadraadkubus Bakken en Platen bestand tegen de hardnekkigste cavia poep & plas. Laat ze maar lekker uitleven op die bodembedekking.

Vieze cavia kooi

Vieze cavia kooi

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn

Schone cavia bak

Schone cavia bak

Ook een Cavia Bak of Losse Cavia plaat kopen? Onze webwinkel heeft verschillende mogelijkheden. WWW.CAVIADRAADKUBUS.NL

Dit bericht is geplaatst in Informatie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.