Caviadraadkubus laat Caviapads testen

De bodembedekking bij cavia’s heeft net als de zoektocht naar een perfecte cavia kooi altijd voor vele reacties gezorgd. We willen graag goedkoop, snel, veilig, schoon en gemakkelijk bodembedekking. Met de introductie van Caviapads proberen we op alle bodembedekkingsvragen een oplossing te vinden. Met een wedstrijd zochten we cavia’s die onze Caviapads wilden uittesten en de cavialiefhebber uit te dagen op het verschonen van de kooi.

          

We hebben een eerste reactie ontvangen :

Hoi medewerkers van caviadraadkubus,

Ik heb de cavia pads getest, samen met mijn twee cavia’s.                                                Ik ben over het algemeen er zeker tevreden over!

De pads hebben een mooie dunne kwaliteit en blijven goed onder de hennepvezels liggen. De maat is voor mijn kooi precies goed! Ik kan twee pads er mooi in kwijt, en de randen vouw ik er dan onder. Vraag me eerder af hoe je het moet doen met een bredere kooi…

Ik heb de kooi na tien dagen verschoond. Dan begin je de plas te ruiken en zijn de pads ook wel echt op sommige stukken verzadigd. Verders blijft de kooi mooi schoon en droog. Ik vind dat ze echt wel veel plas opnemen! Wat de kooi ook droger houdt voor de cavia’s.

Het verschonen gaat sneller, maar omdat de zijkanten van de pads kort zijn, mors je wel nog wat houtsnippers. Van mij zouden deze wel iets langer mogen.

Ook vraag ik me af of de pads biologisch afbreekbaar zijn, meestal gooi ik de bodembedekking in de groene bak, maar wist het nu niet zeker.

Ik vind het al met al een geslaagd product dat zeker de moeite waard is te produceren.

Ook ben ik benieuwd naar de prijs van dit product, en hoe staan deze in vergelijking met de (goedkope) puppypads die sommigen bij de action kopen? Ik zou de pads zeker overwegen in aanschaf.  Al met al bedankt voor het mogen testen van jullie product!

Met vriendelijke groet,

Caviadraadkubus Caviapads Test

De eerste resultaten van onze Caviapads in gebruik door cavialiefhebbers die het uitgebreid testen. Bedankt voor de feedback en het filmpje.

Geplaatst door CaviaDraadkubus op maandag 3 juli 2017

Ontzettend bedankt voor de feedback en filmpje ter verduidelijking.

Antwoord op de vragen:

De ‘vleugels’ zijn inderdaad wat langer. Dit is zo gemaakt om alle mogelijke kooien en maten tevreden te stellen. Het is helaas onmogelijk om alles op maat voor elke maat te produceren. Zoals iedereen Caviadraadkubus kent, kennen wij geen regels. Probeer in het begin zeker even wat te puzzelen in lengte en diepte. Zo weet je precies hoeveel je nodig hebt voor elke schoonmaakbeurt. Plaats niet te veel bodembedekking. De pads moeten het werk doen. Maar bodembedekking losjes erin is wel nodig. Hierdoor bespaar je enorm op bodembedekking en gaat een zak langer mee.

Het zeer hoge absorptie gehalte met anti-geur toevoeging zorgt voor een lang gebruik. Wij hebben hier zorgvuldig naar gekeken voor minimaal een week in gebruik.

Bij het verschonen kan het inderdaad via beide korte kanten wat bedekking uitvallen. Het voordeel is dat het droog bodembedekking is. Het uiteindelijke doel dat er sneller, zonder scheppen en rugklachten, zwaar verzadigd bodembedekking moet worden geschept is een enorme verbetering.

Het is duurzaam ontwikkeld en geproduceerd met aandacht aan het milieu. De onderlaag is gemaakt van kunststof die heel snel afbreekt bij de afvalverbranding. De absorptie bestaat wel uit biologisch afbreekbaar polymeer. Wij zullen hard werken aan het verbeteren van de onderlaag.

Dit bericht is geplaatst in Informatie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.