Weg met de standaard Cavia kooi

Vroeger hadden we niet veel keus. Je wilde een cavia en uiteraard ga je langs je plaatselijke dierenwinkel voor een goeie cavia kooi. Het advies wat je daar kreeg is niet verkeerd. Je komt immers bij een dierenspecialist. En de keus is gauw gemaakt. De betreffende specialist adviseert je één of twee van zijn kooien in voorraad. Eigenlijk deden ze niets verkeerd.

Wat wel verkeerd gaat als ze niet erbij vertellen dat je cavia’s heel snel groeien en de kooi eigenlijk na twee maanden alweer te klein is. Dat een cavia niet klein blijft en echt groter gaat worden. Dat je na twee maanden alweer in de zaak staat voor de allergrootste kooi die ze beschikbaar hebben. Nee dat zeggen ze niet. Want misschien koop je dan gelijk al de grootste kooi. En dat willen de winkels niet.

Lang leve internet. Nu kan je wel goed voorbereid naar de winkel. Voordat je een cavia wilt, is er gelukkig veel informatie op internet om je goed voor te bereiden op die lieve huisdieren. Je leest al gauw overal dat cavia’s niet alleen moeten leven. Het zijn groepsdieren en minimaal twee is echt nodig. Dan volgt al gauw dat bij twee cavia’s voldoende ruimte voor een gezond leven echt heel belangrijk is. Zonder genoeg ruimte gaan ze elkaar irriteren, kunnen niet voldoende bewegen, worden te zwaar, lui en krijgen veel stress. Niet te vergeten dat ze te lang in eigen vieze plekken liggen en eten.

Met Caviadraadkubus kooien geven we al jaren de caviakooi een gezonde ruime leefomgeving die gewoon past in deze tijd. We weten veel meer over de cavia en kunnen de cavia eindelijk een beter leven geven. Met de keuze van witte of zwarte Draadkubus hekjes past de kooi in elk interieur. Van modern strak wit tot warm donker huiselijk zwart. Of een uitdagende mix van wit en zwart is ook mogelijk en vrolijk.

Het grootste voordeel van een Caviadraadkubus kooi is de onbeperkte mogelijkheid om uit te breiden.

Op interenet komen alle soorten en maten voorbij om je te inspireren. Wacht dus niet langer en geef je cavia’s de ruimte.

Dit bericht is geplaatst in CaviaDraadkubus Kooien met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.