Cavia kooien anno 2016

Al sinds jaar en dag kennen we de cavia kooi als een rechthoekig plastic bak met een overkappend traliewerk. En aangezien we blijkbaar te lui zijn met opruimen van zaagsel die ook nog eens buiten de bak vallen, kwam de kunststof gesloten bak ook in de winkels te liggen. Lekker makkelijk en geen gedoe. Al met al hebben we jaren lang een huisdier gekocht om het eigenlijk zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onszelf. Terwijl we niet ons huiswerk hebben gedaan hoe de cavia het beste en gezond moet leven wil de cavia ook gelukkig zijn. Met een hond of kat is het eenvoudig. Die leven bijna net zo luxe en vrij in en rond het huis met ons en bij ons. Maar een cavia, die stoppen we maar weg in een veels te kleine traliehok. En die kunststof bakken zorgen er zelfs voor dat een cavia leeft in een glazen huis. Denk maar niet dat hij daar geld gaat inzamelen.

De echte cavia kooi anno 2016 moet passen in het welzijn van de cavia’s. Een cavia leeft nooit alleen. Daar wordt hij zo ongelukkig van. Het zijn groepsdieren. Dus zet je al gauw twee cavia’s bij elkaar. Om samen gezond te blijven, hebben cavia’s vooral voldoende ruimte nodig. Wij bewegen ons toch ook niet op maar één plek in huis? Met hun korte pootjes is voldoende beweging een must om fysiek gezond te blijven. En daar hebben we ons jaren niet aan toegegeven door de cavia in een veels te kleine kooi te plaatsen. Eigenlijk alleen maar voor de ‘heb’. En daar maken wij nu een echte einde aan.

Tralie vs Duna vs Caviadraadkubus

Tralie vs Duna vs Caviadraadkubus

Caviadraadkubus verkoopt als enige in de Benelux cavia kooien met de mogelijkheid onbeperkt uit te breiden. Enorm bekend in Amerika waar ze C&C Cages heten. Echt elke vorm, uitbouw, omhoog of extra lang is mogelijk. De ruimte die een Caviadraadkubus biedt aan je cavia’s is letterlijk onbeperkt. Er zijn naast Nederlandse en Belgische klanten inmiddels ook klanten uit Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

De mogelijkheden zijn oneindig. En met de open opstelling zijn de cavia’s niet alleen goed te zien. Het verschonen is ook kinderlijk eenvoudig. De enige cavia kooi die echt past in onze huidige tijd met liefde voor onze kleine knaagdieren. En het leuke is, de konijnen liefhebbers zien een Caviadraadkubus kooi ook zitten.

Dit bericht is geplaatst in CaviaDraadkubus Kooien met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.