Caviadraadkubus C&C Cage Eigen Ontwerp

Al geruime tijd kunnen wij Draadkubus opstellingen van je eigen ontwerp en creatieve idee uittekenen. Heb je bijvoorbeeld een kooi in gedachten. Kan je het eenvoudig uittekenen of uitleggen en naar ons opsturen. Onze CaviaDraadkubus Ontwerpstudio zal uit je informatie een 3D tekening opmaken. Kunnen wij het tekenen, kunnen wij het ook leveren. Als het niet lukt, geven we dat ook echt aan.

Al vele unieke ontwerpen van onze klanten zijn geproduceerd. Voldoende voor ieders inspiratie. Laat je creatieve gedachten werken, het geeft niet alleen plezier dat je een idee uit laat werken. Maar ook dat je volledig aan je eigen cavia’s denkt. Alles voor je cavia’s zeggen cavialiefhebbers altijd. Wij kennen geen regels. Combineren is ook gewoon mogelijk met kasten en spullen uit bijvoorbeeld Ikea.

Laten ontwerpen door onze Studio is allemaal gratis en vrijblijvend. Geen gedoe met ontwerpkosten of aanbetalingskosten. Met een tekening zie je pas echt goed hoe het gaat worden. Daar gaan wij geen geld voor vragen. Laat je na de tekening niets meer van je horen. Vinden wij dat geen enkel probleem. We zien je vanzelf wel terug als je interesse hebt of weer een andere tekening wilt laten maken.

Op ons YouTube kanaal kan je tevens bewegende beelden van ontwerpen terug vinden https://www.youtube.com/channel/UCHB8UIJbBPzVf45x8Qv0ItQ/featured

 

Geplaatst in CaviaDraadkubus Kooien | Getagged , , , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Caviadraadkubus C&C Cage Eigen Ontwerp

Luxe Cavia Huisje en Hide Outs

Steeds meer Cavia liefhebbers en Cavia bezitters bestellen Sleep & Sofa’s, Hutten en Grotten. Heerlijk voor de cavia’s om erin te slapen, chillen en te verstoppen. Zelfs ongestoord eten in een huisje is vaak te zien. Wat ook voorkomt is eronder slapen of in plaats van erin er naast of tegen aan. Al met al neemt het toch aardig wat ruimte in beslag. Maar we gunnen onze cavia’s ook graag een zachte eigen terug-trek-plekje.

Beoordeel na het plaatsen hoeveel ruimte er over blijft voor je cavia’s. Vergeet niet. Ze leven er met minimaal 2 in het gebied. En heel vaak gun je beide cavia’s een eigen huisje. Je cavia ruimte wordt hierdoor nog meer in beslag genomen door alle extra’s.

Een Draadkubus kooi is daarom ideaal voor vele soorten cavia artikelen bij elkaar. Voldoende ruimte en uiteraard uitbreidbaar zoals wij dat vaak aangeven. De Draadkubus Hekjes kan je letterlijk naar boven en in de lengte uitbreiden zoals jij het wilt. Bakken kunnen aan elkaar worden gekoppeld of nieuwe kunnen worden gemaakt. Geen enkele cavia kooi biedt deze mogelijkheid aan om onbeperkt te veranderen.

Met aankomende feestdagen is het zeker de moeite waard om een Draadkubus Kooi ook nog gezellig aan te kleden. Met lampjes geef je je cavia’s en je kooi een warme kerst en nieuwjaar. Bestel op tijd voor een juiste levering.

         JK Balance

Geplaatst in CaviaDraadkubus Kooien | Getagged , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Luxe Cavia Huisje en Hide Outs

Wegwerp Caviadraadkubus pads tegen vieze geurtjes

De Caviadraadkubus Cavia Pads worden momenteel door onze publieke testers stevig aangepakt en uitgeprobeerd. Met diverse puntjes van aandacht ontvangen we ook bruikbare tips en gebruiksvriendelijke reacties. Hieronder weer enkele ontvangen berichten.

Ik wil even zeggen over de caviapads: dat ik de stroken die eraan zitten veel te lang vind, ik heb ze maar met plakband eronder vast geplakt omdat het omvouwen niet te doen was in het hok. En de pads direct onder het fleece werkt niet want als ik dan het fleece wil vegen dan glijd de fleece over de pads heen dus trek ik overal het fleecekleed los op die manier

Voor fleece zullen we inderdaad bekijken of het handiger is om de ‘vleugels’ wat korter te maken. Omdat de stroken erg dun zijn, is het eenvoudig als bundel in je hand weg te knippen. Voor onder fleece zijn de stroken namelijk niet nodig. Bedankt voor de feedback.

Inmiddels gebruik ik 3 weken de cavia pad’s. Ik was eerst iet scepties, want, gaan de cavia’s niet aan de pads eten/ kangen en dan. Het plastic en de gel kan niet gezond zijn. Nu we 3 weken verder zijn en een ervaring rijker is het knagen aan de pads niet gebeurt. Ik hoef iets minder vaak te verschonen, want het absorbeert de geurtjes super. 3 verdiepingen een apd onder het fleece en 1 laag een pad onder zaagsel. Even de randen er onder weg trekken en ik neem het hele zaak je redelijk zonder knoeien uit de bak. Ik kan nu het losse zaagsel op de pad leegstrooien in de groene container en kan de pad in de grijze container of misschien wel bij plastic afval. Bij kranten onder het zaagsel heb ik in de groene container ook erg veel kranten. nu is het goed te scheiden. Ik heb nog 3 pads, dus ik kan nog even vooruit. tot zo ver erg positief!

Voornaamste doelen zijn eenvoudig verschonen, veel vieze geurtjes vasthouden en hoge absorptie. We zien dat met name voor los bodembedekking het een zeer goed cavia product is. Bedankt voor de feedback.

Wil jij ook eindelijk gemakkelijk je kooi verschonen en besparen op je bodembedekking. Binnenkort zullen we de Caviadraadkubus Cavia pads verkopen in een beperkte oplage. Wees er dus snel bij. Opgeruimd is snel netjes met Caviadraadkubus Cavia Pads.

    

Geplaatst in Informatie | Getagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Wegwerp Caviadraadkubus pads tegen vieze geurtjes

Caviadraadkubus laat Caviapads testen

De bodembedekking bij cavia’s heeft net als de zoektocht naar een perfecte cavia kooi altijd voor vele reacties gezorgd. We willen graag goedkoop, snel, veilig, schoon en gemakkelijk bodembedekking. Met de introductie van Caviapads proberen we op alle bodembedekkingsvragen een oplossing te vinden. Met een wedstrijd zochten we cavia’s die onze Caviapads wilden uittesten en de cavialiefhebber uit te dagen op het verschonen van de kooi.

          

We hebben een eerste reactie ontvangen :

Hoi medewerkers van caviadraadkubus,

Ik heb de cavia pads getest, samen met mijn twee cavia’s.                                                Ik ben over het algemeen er zeker tevreden over!

De pads hebben een mooie dunne kwaliteit en blijven goed onder de hennepvezels liggen. De maat is voor mijn kooi precies goed! Ik kan twee pads er mooi in kwijt, en de randen vouw ik er dan onder. Vraag me eerder af hoe je het moet doen met een bredere kooi…

Ik heb de kooi na tien dagen verschoond. Dan begin je de plas te ruiken en zijn de pads ook wel echt op sommige stukken verzadigd. Verders blijft de kooi mooi schoon en droog. Ik vind dat ze echt wel veel plas opnemen! Wat de kooi ook droger houdt voor de cavia’s.

Het verschonen gaat sneller, maar omdat de zijkanten van de pads kort zijn, mors je wel nog wat houtsnippers. Van mij zouden deze wel iets langer mogen.

Ook vraag ik me af of de pads biologisch afbreekbaar zijn, meestal gooi ik de bodembedekking in de groene bak, maar wist het nu niet zeker.

Ik vind het al met al een geslaagd product dat zeker de moeite waard is te produceren.

Ook ben ik benieuwd naar de prijs van dit product, en hoe staan deze in vergelijking met de (goedkope) puppypads die sommigen bij de action kopen? Ik zou de pads zeker overwegen in aanschaf.  Al met al bedankt voor het mogen testen van jullie product!

Met vriendelijke groet,

Caviadraadkubus Caviapads Test

De eerste resultaten van onze Caviapads in gebruik door cavialiefhebbers die het uitgebreid testen. Bedankt voor de feedback en het filmpje.

Geplaatst door CaviaDraadkubus op maandag 3 juli 2017

Ontzettend bedankt voor de feedback en filmpje ter verduidelijking.

Antwoord op de vragen:

De ‘vleugels’ zijn inderdaad wat langer. Dit is zo gemaakt om alle mogelijke kooien en maten tevreden te stellen. Het is helaas onmogelijk om alles op maat voor elke maat te produceren. Zoals iedereen Caviadraadkubus kent, kennen wij geen regels. Probeer in het begin zeker even wat te puzzelen in lengte en diepte. Zo weet je precies hoeveel je nodig hebt voor elke schoonmaakbeurt. Plaats niet te veel bodembedekking. De pads moeten het werk doen. Maar bodembedekking losjes erin is wel nodig. Hierdoor bespaar je enorm op bodembedekking en gaat een zak langer mee.

Het zeer hoge absorptie gehalte met anti-geur toevoeging zorgt voor een lang gebruik. Wij hebben hier zorgvuldig naar gekeken voor minimaal een week in gebruik.

Bij het verschonen kan het inderdaad via beide korte kanten wat bedekking uitvallen. Het voordeel is dat het droog bodembedekking is. Het uiteindelijke doel dat er sneller, zonder scheppen en rugklachten, zwaar verzadigd bodembedekking moet worden geschept is een enorme verbetering.

Het is duurzaam ontwikkeld en geproduceerd met aandacht aan het milieu. De onderlaag is gemaakt van kunststof die heel snel afbreekt bij de afvalverbranding. De absorptie bestaat wel uit biologisch afbreekbaar polymeer. Wij zullen hard werken aan het verbeteren van de onderlaag.

Geplaatst in Informatie | Getagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Caviadraadkubus laat Caviapads testen

Wereldwijde Computer Hack treft ook Caviadraadkubus

Inmiddels vanuit de media bekend dat diverse bedrijven en met name de Rotterdamse Haven getroffen zijn met de gijzelsoftware van computercriminelen. Dit heeft helaas directe gevolgen voor de levering van Caviadraadkubus kooien.

Drie weken geleden had Caviadraadkubus al hoge kwaliteitseisen op de Draadkubus Hekjes en werd de totale oplevering retour gestuurd naar de producent. Vele klanten kregen vertraging op levering van hun Draadkubus Kooi. Echter had geen enkele klant zijn bestelling geannuleerd en wilde graag wat langer wachten.

Des te groter is de klap nu de grondstoffen voor productie van Draadkubus Kooien, afgezet in Rotterdam, stil ligt door de computer hack en de vraag is wanneer alles weer in productie kan worden genomen. Uit voorzorg is opnieuw een bestelling geplaatst voor levering van materiaal. Maar de eerste bestellingen zullen pas vanaf 1 augustus weer kunnen worden bezorgd. De kettingreactie van de cyberaanval heeft een enorme imagoschade opgeleverd aan Caviadraadkubus. Met een directe gevolg naar al onze nieuwe- en bestaande (uitbreidings)klanten.

Ondertussen blijven er ook nog bestellingen binnen stromen en moeten alle klanten worden ingelicht over de situatie. Caviadraadkubus doet dit nog steeds persoonlijk en dit wordt zeer gewaardeerd. Ruim 95% van de klanten wil de bestelling behouden en wacht graag nog iets langer op levering. Nog eens 2% zal opnieuw bestellen zodra levering weer mogelijk is. Caviadraadkubus dankt iedereen voor het vertrouwen in een gezonde ruime cavia kooi.

ACTIE MAAND JULI :                                                                                                             Bij aankoop van een complete kooi (met etage) – een Caviadraadkubus Hut of Grot naar keuze kado.

Caviadraadkubus is de enige webwinkel gespecialiseerd in gezonde cavia kooien met onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden en de meeste ruimte. www.caviadraadkubus.nl

           

Bron: http://www.ad.nl/rotterdam/wereldwijde-hack-legt-bedrijven-en-rotterdamse-terminal-plat~a60dd307/

Geplaatst in Informatie | Getagged , , , , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Wereldwijde Computer Hack treft ook Caviadraadkubus

Draadkubuskooi nog best onbekend. 

Op onze Facebook pagina ontvangen we nog veel privé vragen over de Draadkubus hekjes. Daar zijn we ontzettend blij mee. Want zo bereid je je goed voor wat de mogelijkheden allemaal zijn. Wij zeggen uit ervaring dat onze kooien onbeperkt uitbreidbaar zijn. En veel vragen gaan daarover. Of het mogelijk is om juist later een etage te nemen bijvoorbeeld. 

Draadkubus kooien hebben geen regels. Eigenlijk zelfs geen gebruiksaanwijzing. Want wie leest ze. Daarom zijn de kooien zo gebruiksvriendelijk. Gewoon aan elkaar klikken en opbouwen. Veel spreekt voor zich. Voor het gemak hebben we wel een korte instructie en natuurlijk zijn wij altijd beschikbaar. 

Geplaatst in CaviaDraadkubus Kooien | Reacties uitgeschakeld voor Draadkubuskooi nog best onbekend. 

Eenvoudig Cavia kooi schoonmaken

De meeste Cavia liefhebbers zien er toch altijd een beetje tegen op. En anders komt het vaak niet altijd uit. Het schoonmaken van de bak. Heb je cavia’s, dan moet je het schoonmaken toch accepteren. En gelukkig gebeurt dit toch altijd wel. We houden immers van onze lieve piggies. Wat wel altijd een probleem is. De bak kan behoorlijk aangekoekt raken door urine en natte bodembedekking. Draadkubus Bakken hebben dit probleem niet. Ze zijn zeer gemakkelijk schoon te maken.

Als zichtbare test hebben we een bodemplaat drie weken lang niet schoongemaakt. Ik hoor u denken, ‘NIET SCHOONMAKEN ?’. Uiteraard hebben we wel de bodembedekking elke week verwijderd en de plaat schoon geveegd. Vervolgens weer nieuw bodembedekking. Voor de test hebben we al het aangekoekte achtergebleven viezigheid laten zitten. We zijn aan het testen en het moest dus echt even ranzig worden.

Na drie weken behoorlijk smeersel en letterlijk bruine plekken, gaan we de bak schoonmaken. Onze Draadkubus kunststofbakken kunnen gelukkig geen zuren en vuil opnemen. Het blijft dus letterlijk als laag op de plaat zitten. Weliswaar vastgeplakt. Met wat goedkope schoonmaakazijn (met een geurtje) even laten inweken. Vervolgens lichtjes schoonmaken met schuursponsje. Afspoelen met de tuinslang. En de plaat is weer als nieuw. Als je dit wekelijks netjes bijhoudt. Zijn Caviadraadkubus Bakken en Platen bestand tegen de hardnekkigste cavia poep & plas. Laat ze maar lekker uitleven op die bodembedekking.

Vieze cavia kooi

Vieze cavia kooi

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn

Schone cavia bak

Schone cavia bak

Ook een Cavia Bak of Losse Cavia plaat kopen? Onze webwinkel heeft verschillende mogelijkheden. WWW.CAVIADRAADKUBUS.NL

Geplaatst in Informatie | Getagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Eenvoudig Cavia kooi schoonmaken

Popcornen

Een van de eigenschappen van een cavia die iedere cavia bezitter graag wil zien is Popcornen. En vooral als je bezoek hebt, mag iedereen zien hoe gelukkig je cavia’s bij jou zijn. Vooral kleine jonge cavia’s kunnen behoorlijk springen, rennen en popcornen als ze blij en gelukkig zijn. Voor de nieuwe cavialiefhebbers onder ons, popcornen zijn spring- en stuiptrekkingen maar ook lekker rondrennen van een gelukkige blije cavia. Wij ervaren dat een schone ruime kooi vaak popcorn momenten geven aan je schattige cavia’s. En juist Draadkubus kooien bieden extra veel ruimte waar ze ook veilig in kunnen springen.

Caviadraadkubus Cavia Popcornen

Caviadraadkubus Cavia Popcornen

Geplaatst in Informatie | Getagged , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Popcornen

Nieuwe afmetingen Draadkubus Hekjes te bestellen.

Ze zijn binnen en alles is goedgekeurd op veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Ruim 80% van jullie verzoeken wilde Halve Draadkubus hekjes in de verkoop zien. De hekjes kunnen dan ook heel verschillend worden ingezet. Uiteraard om net die extra ruimte te geven. Een kooi van 4,5 x 2 vult net dat beetje extra ruimte op en geeft je cavia’s weer dat extra plekje erbij. Of alle hekjes aan de voorkant vervangen door Halve Hekjes, zorgt voor nog meer kijkplezier en meer genieten in een open opstelling. Ook in de kooi kan je met Draadkubus Bakclips een Halve overkapping maken of gebruik een Halve hekje als extra versteviging voor een zelfgemaakte trapje.

caviadraadkubus-halve-hekje-wit caviadraadkubus-halve-hekje-zwart-klein caviadraadkubus-trapgat-02 caviadraadkubus-trapgat-zwart-01

Ook een Draadkubus Trapgat Hekje hebben jullie aangegeven graag te willen zien in onze webwinkel. De mogelijkheid om een trapje vanuit de bodem van een etage naar boven te maken is erg in trek. Ook kan het bijvoorbeeld dienen als doorgang waar kooien gescheiden zijn.

Onze Draadkubus hekjes zijn van zeer stevig dik staal met een knaagvrije coating. Zelf een gat erin knippen vraagt nog behoorlijk wat handigheid. En is trouwens erg gevaarlijk vanwege de achterblijvende scherpe randen. Caviadraadkubus Trapgat Hekjes zijn veilig en van zeer goede kwaliteit.

De nieuwe Draadkubus hekjes zijn nu hier te bestellen. Wij laten de creatieve ideeën aan jullie zelf over en ontvangen graag jullie foto’s om te delen.

Geplaatst in CaviaDraadkubus Kooien | Getagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe afmetingen Draadkubus Hekjes te bestellen.

Weg met de standaard Cavia kooi

Vroeger hadden we niet veel keus. Je wilde een cavia en uiteraard ga je langs je plaatselijke dierenwinkel voor een goeie cavia kooi. Het advies wat je daar kreeg is niet verkeerd. Je komt immers bij een dierenspecialist. En de keus is gauw gemaakt. De betreffende specialist adviseert je één of twee van zijn kooien in voorraad. Eigenlijk deden ze niets verkeerd.

Wat wel verkeerd gaat als ze niet erbij vertellen dat je cavia’s heel snel groeien en de kooi eigenlijk na twee maanden alweer te klein is. Dat een cavia niet klein blijft en echt groter gaat worden. Dat je na twee maanden alweer in de zaak staat voor de allergrootste kooi die ze beschikbaar hebben. Nee dat zeggen ze niet. Want misschien koop je dan gelijk al de grootste kooi. En dat willen de winkels niet.

Lang leve internet. Nu kan je wel goed voorbereid naar de winkel. Voordat je een cavia wilt, is er gelukkig veel informatie op internet om je goed voor te bereiden op die lieve huisdieren. Je leest al gauw overal dat cavia’s niet alleen moeten leven. Het zijn groepsdieren en minimaal twee is echt nodig. Dan volgt al gauw dat bij twee cavia’s voldoende ruimte voor een gezond leven echt heel belangrijk is. Zonder genoeg ruimte gaan ze elkaar irriteren, kunnen niet voldoende bewegen, worden te zwaar, lui en krijgen veel stress. Niet te vergeten dat ze te lang in eigen vieze plekken liggen en eten.

Met Caviadraadkubus kooien geven we al jaren de caviakooi een gezonde ruime leefomgeving die gewoon past in deze tijd. We weten veel meer over de cavia en kunnen de cavia eindelijk een beter leven geven. Met de keuze van witte of zwarte Draadkubus hekjes past de kooi in elk interieur. Van modern strak wit tot warm donker huiselijk zwart. Of een uitdagende mix van wit en zwart is ook mogelijk en vrolijk.

Het grootste voordeel van een Caviadraadkubus kooi is de onbeperkte mogelijkheid om uit te breiden.

Op interenet komen alle soorten en maten voorbij om je te inspireren. Wacht dus niet langer en geef je cavia’s de ruimte.

Geplaatst in CaviaDraadkubus Kooien | Getagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Weg met de standaard Cavia kooi